Τσάι με μέλι, ginger και λεμόνι
Είναι ένα από τα παραδοσιακά ροφήματα στην Ινδία, πικάντικο και θερμαντικό, πολύ νόστιμο και υγιεινό.
Είναι πολύ ευεργετικό για στομαχικά προβλήματα, πυρετό, ερεθισμένο λαιμό και κρυολογήματα.
Για κάθε φλιτζάνι υπολογίζω περίπου ένα εκατοστό φρέσκιας ρίζας τζίντζερ.
Το ξεφλουδίζω και το ψιλοκόβω σε μικρά κομματάκια ή σε λεπτές λωρίδες.
Το βάζω να βράσει μαζί με το νερό για πέντε λεπτά για να βγάλει όλες του τις ουσίες και στο τέλος προσθέτω λίγο μέλι και στυμμένο λεμόνι (κατά βούληση).
Μπορώ να σουρώσω το ρόφημα ή και να το πιω με τα κομματάκια του τζίντζερ.
Επίσης στο τέλος μπορώ να προσθέσω και λίγο μαύρο ή πράσινο τσάι αν θέλω να πάρω και μια δόση καφεΐνης!
Είναι πολύ ευεργετικό για στομαχικά προβλήματα, πυρετό, ερεθισμένο λαιμό και κρυολογήματα.
Για κάθε φλιτζάνι υπολογίζω περίπου ένα εκατοστό φρέσκιας ρίζας τζίντζερ.
Το ξεφλουδίζω και το ψιλοκόβω σε μικρά κομματάκια ή σε λεπτές λωρίδες.
Το βάζω να βράσει μαζί με το νερό για πέντε λεπτά για να βγάλει όλες του τις ουσίες και στο τέλος προσθέτω λίγο μέλι και στυμμένο λεμόνι (κατά βούληση).
Μπορώ να σουρώσω το ρόφημα ή και να το πιω με τα κομματάκια του τζίντζερ.
Επίσης στο τέλος μπορώ να προσθέσω και λίγο μαύρο ή πράσινο τσάι αν θέλω να πάρω και μια δόση καφεΐνης!