Τραγανά gingerομπισκότα
Και γλυκά και πικάντικα και τραγανά!
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύω το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, προσθέτω και το μέλι. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύω το αλεύρι,
τη σόδα και τα μπαχαρικά. Αναμιγνύω όλα τα υλικά μαζί και τα πλάθω με το χέρι.
Προσθέτω κουταλιά κουταλιά το χυμό πορτοκαλιού ή το νερό έτσι ώστε να είναι σφιχτό το ζυμάρι και να μπορώ να το πλάσω.
Κόβω τη ζύμη σε μέγεθος ενός κουταλιού σούπας και την πλάθω σε μπαλάκι. Ρολάρω τα μπαλάκια στην κρυσταλλική ζάχαρη. Τα τοποθετώ στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα πιέζω με ένα πιρούνι για να γίνουν επίπεδα.
Όσο πιο λεπτά είναι τόσο πιο τραγανά θα γίνουν όταν ψηθούν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.
Αν τα μπισκότα μου είναι λίγο πιο χοντρά θα τα ψήσω λίγη ώρα παραπάνω, περίπου στα 15 λεπτά.
Όταν βγουν από το φούρνο θα είναι κάπως μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα γίνουν τραγανά.
Καλή επιτυχία!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 3 κουτ. σούπας μέλι ή μελάσα
- 1/4 φλιτζανιού vegan βούτυρο ( πχ. λάδι καρύδας) ή ηλιέλαιο
- 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
- 2- 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι ή αμυγδαλόγαλα ή αν δεν έχω τίποτα από τα παραπάνω , νερό
- Λίγη καστανή κρυσταλλική ζάχαρη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Ανακατεύω το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, προσθέτω και το μέλι. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύω το αλεύρι,
τη σόδα και τα μπαχαρικά. Αναμιγνύω όλα τα υλικά μαζί και τα πλάθω με το χέρι.
Προσθέτω κουταλιά κουταλιά το χυμό πορτοκαλιού ή το νερό έτσι ώστε να είναι σφιχτό το ζυμάρι και να μπορώ να το πλάσω.
Κόβω τη ζύμη σε μέγεθος ενός κουταλιού σούπας και την πλάθω σε μπαλάκι. Ρολάρω τα μπαλάκια στην κρυσταλλική ζάχαρη. Τα τοποθετώ στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα πιέζω με ένα πιρούνι για να γίνουν επίπεδα.
Όσο πιο λεπτά είναι τόσο πιο τραγανά θα γίνουν όταν ψηθούν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.
Αν τα μπισκότα μου είναι λίγο πιο χοντρά θα τα ψήσω λίγη ώρα παραπάνω, περίπου στα 15 λεπτά.
Όταν βγουν από το φούρνο θα είναι κάπως μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα γίνουν τραγανά.
Καλή επιτυχία!