GINGER COOKING!
Το τζίντζερ είναι ένα πανίσχυρο φυτό που εδώ και εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιείται στη γαστρονομία, ειδικότερα της ασιατικής κουζίνας από όπου και προέρχεται αλλά έχει και αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες χωρίς να παρουσιάζει παρενέργειες.
Το τζίντζερ βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Είναι χωνευτικό και διουρητικό. Παρουσιάζει έντονη αντιβακτηριακή δράση και εξαλείφει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που είναι υπεύθυνο για το έλκος του στομάχου. Είναι εξαιρετική φυσική θεραπεία για όλα τα εντερικά προβλήματα, τη γαστρίτιδα , τη δυσπεψία και τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αφού περιορίζει την έκκριση των στομαχικών οξέων.
Είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των κρυολογημάτων και της γρίπης: μειώνει τον πυρετό και ανακουφίζει από το συνάχι, τη ρινική συμφόρηση και την ιγμορίτιδα.
Επίσης είναι ένα άμεσο και θαυματουργό φάρμακο κατά της ναυτίας από οποιονδήποτε λόγο και αν προέρχεται, αρκεί να μασήσουμε ένα κομμάτι του ή να το πιούμε σε τσάι.
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα και κυρίως στα άκρα και βοηθάει σημαντικά σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και ρευματισμών. Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό περιορίζοντας τους πόνους, τις φλεγμονές και το πρήξιμο των αρθρώσεων.
Πεντανόστιμες, εύκολες, vegan τζιντζεροσυνταγές !