Τζιντζιρόμπυρα
Υπάρχουνε δυο τρόποι για να φτιάξουμε Τζιντζιρόμπυρα αλλά και στις δυο περιπτώσεις θα χρειαστεί πρώτα να φτιάξουμε το σιρόπι
Για το σιρόπι με τζίντζερ
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
- μισό φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές σούπας λεπτοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ
Τρίβω όσο πιο ψιλό γίνεται το τζίντζερ. Σε ένα κατσαρολάκι βράζω τα τρία υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και έπειτα αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Σουρώνω και το σιρόπι μου είναι έτοιμο.
Πρώτος τρόπος ( γρήγορος)- Ginger Ale!!!
Θα χρειαστώ αναψυκτικό σόδα.
Σε κάθε ποτήρι βάζω τρεις κουταλιές από το σιρόπι και συμπληρώνω με την κρύα σόδα και παγάκια. Το ginger ale είναι έτοιμο!!
Δεύτερος τρόπος ( με ζύμωση) – Ginger Beer!!
Θα χρειαστώ ένα μεγάλο άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού και επιπλέον…
- 1/8 κ.γ. μαγιά μπίρας σε σκόνη
- το σιρόπι από τζίντζερ
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1750 ml νερό
Εκτέλεση
Σε ένα ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι 2 λίτρων αδειάζω το κρύο σιρόπι, προσθέτω τον χυμό λεμονιού, τη μαγιά και γεμίζω το υπόλοιπο με νερό.
Αφήνω για 24 ώρες σε σκοτεινό μέρος.
Λόγω ζύμωσης θα δημιουργηθούν φυσαλίδες αερίου μέσα στο μπουκάλι. Θα καταλάβω ότι είναι έτοιμο όταν το μπουκάλι έχει φουσκώσει και δεν θα μπορώ να το πιέσω.
Διατηρώ για 4 μέρες στο ψυγείο. Στο ψυγείο μειώνεται η ζύμωση αλλά δεν σταματά. Πού και πού ξεβιδώνω το καπάκι για να απελευθερώσω λίγο από το διοξείδιο που δημιουργείται.
Προσοχή! ΠΑΝΤΑ το έχω σε ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι!