Bελουτέ Κολοκυθόσουπα με ginger
Υλικά
Παραλλαγές
Αντί για κολοκυθόσουπα μπορώ να κάνω καροτόσουπα αντικαθιστώντας την κολοκύθα με μια ίσης ποσότητας καρότα.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα πρώτα σωτάρω σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και έπειτα προσθέτω το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σκόρδο. Μόλις βγάλουν τα αρώματά τους προσθέτω τα κομμάτια κολοκύθας, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το ζωμό ή το νερό, τόσο ώστε ίσα που να σκεπάσει τα λαχανικά για να μη μας βγει στο τέλος πολύ νερουλή η σούπα.
Σιγοβράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και στο τέλος πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει η σούπα την πυκνότητα που θέλουμε. Σερβίρω, ραντίζω με ελαιόλαδο και γαρνίρω με λίγο μαϊντανό και κρουτόν ή σπόρους κολοκύθας!
- 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα σε κομμάτια
- 2 κρεμμύδια
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 2- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή σκέτο νερό
- 3 – 4 εκατοστά φρέσκο Ginger
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού κάρυ
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- μισό κουταλάκι τσίλι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- κρουτόν και λίγο φρέσκο μαϊντανό ή κολίανδρο για το γαρνίρισμα
Παραλλαγές
Αντί για κολοκυθόσουπα μπορώ να κάνω καροτόσουπα αντικαθιστώντας την κολοκύθα με μια ίσης ποσότητας καρότα.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα πρώτα σωτάρω σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και έπειτα προσθέτω το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σκόρδο. Μόλις βγάλουν τα αρώματά τους προσθέτω τα κομμάτια κολοκύθας, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το ζωμό ή το νερό, τόσο ώστε ίσα που να σκεπάσει τα λαχανικά για να μη μας βγει στο τέλος πολύ νερουλή η σούπα.
Σιγοβράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και στο τέλος πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει η σούπα την πυκνότητα που θέλουμε. Σερβίρω, ραντίζω με ελαιόλαδο και γαρνίρω με λίγο μαϊντανό και κρουτόν ή σπόρους κολοκύθας!